Tréner Oravec začína v Prešove budovať od základu nové mužstvo

02.08.2005 Celý región

Prešov 2. augusta (TASR) - V pondelok sa na prvom spoločnom tréningu zišli volejbalisti úradujúceho slovenského majstra VK PU Prešov. Pred novým trénerom Dan...
Prešov 2. augusta (TASR) - V pondelok sa na prvom spoločnom tréningu zišli volejbalisti úradujúceho slovenského majstra VK PU Prešov. Pred novým trénerom Danielom Oravcom, ktorý podpísal s vedením klubu dvojročnú zmluvu, stojí náročná úloha a to vybudovať od základov úplne nové mužstvo.

Káder východniarov opúšťajú piati borci zo základnej zostavy a to Sopko starší, Červeň, Ondrušek, Tholt a Švarek. \"Budem sa snažiť zabudovať do kolektívu nových jednotlivcov z vlastnej liahne. Našťastie tu v Prešove je z čoho vyberať, veď všetky mládežnícke tituly pozbieral v uplynulej sezóne práve VK PU. No vo výhľade máme aj hráčov z iných extraligových oddielov, ktorí by eventuálne mohli v šarišskej metropole študovať na vysokej škole, \" prezradil Oravec.
Desaťtýždňovú prípravu, ktorá sa pre neho a jeho zverencov práve začala, by si vedel dvojnásobný maďarský šampión, ako aj strieborný medailista z posledných troch rokov pôsobenia v Kazinbarczike, predstaviť aj lepšie. \"Pre nízky počet hráčov nebudeme môcť nacvičovať niektoré herné variatny. Prešov bude mať totiž zastúpenie na majstrovstvách sveta kadetov v Alžírsku, ako aj na svetovej univerziáde v Turecku. V prvý septembrový víkend sa potom vyberieme na kvalitne obsadený turnaj do Maďarska, kde sa okrem nás zúčastnia popredné tímy z Rakúska, Rumunska, Turecka a domácej krajiny. Po ňom bude nasledovať vystúpenie v Humennom a hneď o týždeň na to v Bielsko-Bialej... Plus ďalšie prípravné stretnutia so zahraničnými súpermi spoza severných hraníc, \" upresnil na záver Oravec.
 

Vyberte región